3 Temmuz 2019 Çarşamba

Child Benefit


  Kanada’ya international öğrenci olarak geldiyseniz ve 18 yaş altı çocuğunuz varsa çocuk yardımı parasından nasıl yararlanabilirsiniz?


   İnternational öğrenci olarak geldiyseniz, Kanada’da 18. ayınızı doldurduktan sonra online başvuru yapabilirsiniz. Bizim 18. ayımız Martta doldu, ancak başvurumuzu yapamadık, çünkü son vergi beyanından dosya numarası istiyordu. Nisan ayında vergi beyanı yaptıktan sonra, dosya numaramızla birlikte başvurumuzu yaptık. Daha sonra sistemde geriye dönük beyan yapmamız gerektiğine dair bir bildirim aldık. Telefonla aradık ve 2014 tarihine kadar, son 5 yıllık işlerimizi ve gelirimizi sözlü olarak beyan ettik. Sözlü beyan ile işlemleri başlatmalarına rağmen, istenildiği durumlarda yazılı belge sunabileceğinizi de beyan ettiriyorlar. 1 hafta sonrasında çocuk paramızın onaylandığı bilgisini aldık, miktar henüz belli değildi, hesaplamanın netleşmesi de 3 ay sürdü. Burda güzel nokta şu, biz Martta hak kazanmamıza rağmen Nisanda başvurduk ama onlar alacağınız parayı sizin 18. ayınızdan itibaren hesaplıyorlar. Diyelimki siz bu başvuruyu 25. ayda yaptınız, onlar yine de 18. aydan hesaplıyor ve geriye dönük ödeme yapıyorlar.

   Alacağınız para; gelire, eyalete, çocuk sayısına göre değişiklik gösteriyor. Bazı kişiler, PR aldıktan sonra geldiğiniz tarihten itibaren de geriye dönük çocuk parası aldıklarını söylediler ama şuan bu konuya dair net bir bilgim yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder