13 Temmuz 2017 Perşembe

Vize Süreci


 Merhaba arkadaşlar,

 Aile olarak, tek dosyada başvurduğumuzu belirtmek isterim.

 Öncelikle eşim 2 yıllık business marketing diploma bölümüne yazıldı.
Vizeye eşim study, ben open work permit, oğlum için de turist vizesi isteyerek girdik. İlk vizemize finansal red geldi.



 Open work permit istemek red riskini artırıyor gibi düşünerek ikinci başvuruda turist isteyelim diye düşündük ama artniyet aranır diye vazgeçip yine aynı sistem başvurduk.

 İlk başvuruda eşim 1 sayfa kendisi için ben de yarım sayfa niyet mektubu yazmıştık. İkinci başvuruda tek mektup yazdık ve 7 sayfa yazdık, bunun 2-3 sayfası cost Of living çalışmasıydı, cic'e  göre istenen paradan daha fazla olduğunu ve cost Of living çalışmasına göre hiç çalışmadan bile yaşayabileceğimizi belirttik.

 Bu arada ilk başvuruda da ikincide de eşim neden master değil de sertifika programı seçtiğini açıkladı net bir şekilde.

 Ayrıca mektubumuza, eşim 8 ülkeye defalarca giriş çıkış yaptığını ve hiç bir ülkede vize süresinden fazla kalmadığını, kanadada da vize süresinden uzun kalmayacağını, diplomayı alarak işine geri döneceğini, ama şartlar olgunlaşırsa yasal çerçevede Kanada'da kalabileceğini de belirtti.

 Merak edenler için belirteyim, tapumuz yok. Geri dönüşe sadece eşim iş yerinden yazı alarak girebildi ve mektupta defalarca yazdık. (Cic, geri dönüş için belge istediğini belirtiyor.)

 Ayrıca istenilen belgelere ilave olarak, referans mektupları, iş sözleşmelerimiz, prim anlaşmalarımız, diğer eğitim sertfikalarımızı dahil ettik.

Sorularınız varsa yorum olarak yazarsanız cevaplayabilirim.

Vize bekleyen herkese bol şans.

Meltem

5 yorum:

  1. Meltem hanim tecrubelerinizi diger insanlarla paylasmaniz gercekten cok erdemli bir davranis bu tutumunuzdan dolayi sizi takdir ediyorum. Diger arastirmalariniz var ise gocmen olarak turkiyeden nasil basvuru yapabiliriz veya ne sekilde gidebiliriz yuzeysel degilde detayli olarak bilginiz olan konulari blogunuzda aciklarsaniz sevinirim saygilar.bu arada kanada vizesi aldiginizda paylasimlarinizdan takip ettigimden ayni sekilde bende sevinmistim umarim ki hersey gonlunuzce olur. Saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası eşimle benim expres entry için puanımız düşük kaldığı için, nasıl başvuru yapılır kısmını hiç araştırmadık. Ama bildiğim kadarıyla, CIC sayfasında online account açarak başvuru yapılıyor, çekiliş sonrası beyan edilen belgeler toparlanıyor, online mi yoksa konsolosluğa mı teslimat yapılıyor ileriki süreçleri hiç bilmiyorum.

      Sil
  2. Meltem hanım merhaba
    Bir danışman ile çalıştınız mı ? Yoksa tamamıyla siz mi yaptınız her işlemi

    YanıtlaSil
  3. Meltem hanım merhaba,

    Benzer bir başvuruyu bizde yapacağız. Finansal olarak gösterdiğiniz rakam ne kadardı?

    YanıtlaSil
  4. Meltem hanım merhaba,
    Blogunuz yol gösterme açısından çok faydalı, çabanız için teşekkürler. Benzer bir aile profiline sahibiz , bizde 3 kişi olarak başvurmayı düşünüyoruz. Cic nin cost of living tutarı 3 kişi için tution + 17.000 cad olarak gözüküyor, yani yaklaşık 32 bin cad yıllık. burada netleştiremediğim nokta 1 yıllık tutarı göstermek yeterli mi yoksa 2 yıllık bir okul için yaklaşık 32 * 2 = 64 bin cad mı göstermek gerekir?
    fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    teşekkürler..

    YanıtlaSil