13 Haziran 2019 Perşembe

Flagpoling


   Evet; eşimin 2 yıl süren okulu bitti ve bugün itibariyle study permitini 3 yıllık PGWP ile değiştirdi. Sınıra yalnız gitti ve size de anlattıklarını aktarmak istedim.




   Öncelikle Halifax’ta yaşıyoruz ve en yakın sinir 600 Km. Araba ile gitti. Online başvuru süreci 110 güne çıkmış. Flagpoling ile aynı gün içerisinde almak mümkün.

  Canada tarafı “git, Amerika sınırında flagpoling yapmak istediğini söyle, verecekleri kağıtla tekrar gel” demiş.

   Flagpoling yapan kişilerle çok konuşmuştuk. Amerika sınırında polis araçtan inmesini ve telefonların da arabada kalmasını istiyor. Arabayı didik didik aramışlar. Telefonun şifresini de istemişler ama eşim veremeyeceğini söylemiş.

   Geçen gün çıkan haberlerdeki gibi; sosyal medya hesapları da aynen sorulmuş. Tüm sosyal medya hesaplarını bir kağıda yazmasını istemişler ve 15-20 dakika bekletmişler.

   Amerika sınırında eşimin askerliği nerde yaptığından tutun da annemizin babamızın işlerine kadar sormuşlar. Nerde çalıştıklarını, ne zaman emekli olduklarına kadar sormuşlar. Eşime İstanbul’daki son adresimizi sormuşlar, eşim kapı numarasını falan hatırlayamadığını belirterek sadece cadde ve mahalle ismini söylemiş. Adam da ben gördüm arabada galiba diyerek, telefonundan adresimizi söylemiş. Eşimin tahmini, arabadaki belgelerin fotoğrafını çekmiş olabileceği yönünde. Baya rahatsız edici boyutta soru yağmuruna tutmuşlar.

   3 saat beklemeden sonra Amerika sınırından belgesini alıp tekrar Canada sınırına gitmiş.

   Canada sınırında önceden hazırladığı belgelere dahi bakmamışlar. Sadece amerika sınırından aldığı belgeyi ve pasaportu alarak işlemleri yapmışlar.

  85 dolar karşılığında biyometrik parmak izi, 255 dolar PGWP için ücret Ödemiş.

  Ayrıca daha önceden alınmış ve şuna geçerli olan bir Amerika vizemiz yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder