17 Aralık 2017 Pazar

Kanada'da yeni ev kurmak




   Mailime gelen sorulardan birisi olan ev ve eşyaları Kanada'ya taşımakla ilgili. Bu yazımda biz neler taşıdık, yeni evimizi nasıl kurduk anlatmak istedim.

  Blogumu takip edenler bilir, biz zaten Kanada'ya gelmek için emek verdiğimiz sürede evimize çok fazla eşya almadık. En son 2 çay bardağına kalmıştık. Benim için İstanbul'daki evin eşyaları vazgeçilemeyecek kadar iyi kalitede ve yeni değildi zaten. Herşeyimi sattım. Biz burda sıfırdan bir ev kurduk.

  Evet; göç edecek herkes öncelikle bilmediği bir ülkeye evini taşımak daha mı mantıklı diye araştırmalara girecektir. Biz de baktık. Bizim İstanbul'da o değersiz dediğim eşyaları Halifax'a taşımak için 4500-6000 USD arasında fiyat verdiler. O günkü kurda USD 3,50 TL, CAD 2,40 TL zaten... Hemen IKEA Kanada sayfasına girerek bir sepet yaptık. Nakliyenin nerdeyse 3 te 1 fiyatı olunca kararımız evi Kanada'da sıfırdan kurmaktan yana oldu.

  Eşim evi tuttuktan sonra, online olarak IKEA'dan eşyalarımızı sipariş etti. O, Halifax'ta, ben İstanbul'da bi sepet yaptık. O zaman Halifax'ta IKEA yoktu, 20 gün sonra açılacaktı ve online sipariş de aynı zamanlarda teslim edilebiliyordu. Nakliye ile birlikte 2+1 ev için IKEA alışverişimiz 2200 $ tuttu. Evimize iğneden ipliğe herşeyi aldık. Aklınıza gelecek herşey var. Ayrıca IKEA teslimatı 4 gün gecikmeli yaptığı için, 100 CA$ hediye çeki verdi. Olcay; geldiğinde 2 hafta Eray ve Emel'in misafiri oldu. Onlar bile Halifax'tan Toronto'ya eşyalarını nakliye fiyatlarından sebep götürmediler. Tüm mutfak eşyalarım onlardan geldi bana. Şuan mutfağımdaki her malzemeye elimi attıkça kulaklarını çınlatıyorum... Daha iyileri onların olsun 🙏🏻 ... O yüzden IKEA'dan almış olduğumuz mutfak eşyalarını da iade ettik.

   Kısaca IKEA'dan eksiksiz olarak 2+1 evi 2000 $ a kurabilirsiniz. Hatta zamanınız varsa 2. el çok uygun eşyaları garage sale'lerden toplayabilirsiniz. Bizim hem zamanımız yoktu hem de IKEA bildiğimiz eşya, 3 e 5 e bakmadan ordan alalım dedik.

   Televizyonumuz da 55" Samsung, vitrin fiyat 750$. Olcay, bu televizyonu tamamen tesadüfen Walmart'ta indirimde 350 $ a aldı. Vitrindeki teşhir ürünü, başka ürün kalmadığı için, 2 yıl garanti ile bu fiyata teklif etmişler. Olcay da almış tabii. Bir çizik bile olmayan televizyonumuzdan da ayrıca bi memnunuz.

   Eğer eşyalarınızı nakliye ile taşıyacaksanız, getirmemeniz gerekenler; tüm elektronik aletler... Burda çalışmıyor. Zaten house da tutsanız apartman da tutsanız beyaz eşyalar içinde.

   Sevgilerle;
   Meltem





IKEA, 4 gün gecikmeli de olsa sapasağlam teslim etti eşyalarımızı.













2 yorum:

  1. Meltem hanım bilgileriniz çok faydalı.sonsuz tesekkurlerimizi sunariz

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, halifax ve çevresinde toplu ulaşım kolay mı? Ev kiraları ve çocuklu ailelerin hangi muhitlerde rahat edebileceğine dair tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

    YanıtlaSil