9 Kasım 2017 Perşembe

NS'te ehliyet nasıl alınır?


  Geldiğiniz zaman ehliyetleriniz 3 ay geçerli olacak.

  3 ay içinde ISANS'e giderek 40 $ ücret ödeyerek Türk ehliyetinizin çevirisini yaptırıyorsunuz. Eğer NS'e gelecekseniz boşuna Türkiye'de çevirtmeye zahmet etmeyin çünkü sadece ISANS çevirilerini kabul ediyorlar. Bu çeviri sadece yıl sonuna kadar geçerli. Diyelimki Aralık ayında Halifax'a geldiniz ve ehliyetinizi çevirttiniz ve sınava ocak ya da şubat ayında girmek istediniz, o zaman yeni çeviri yaptırmanız gerekiyor. 31 Aralık çevirinizin son günü oluyor yani.

  Ehliyeti çevirdikten sonra sınav merkezine giderek yazılı sınava giriyorsunuz. Bunun için randevu almanıza gerek yok. 15$ ücret ödeyerek girdiğiniz sınavı geçemezseniz ertesi gün diğer sınavlara da girebilirsiniz.

  Sınavı geçtikten sonra direksiyon sınavı için gün alarak sınava gideceksiniz. Bunun ücreti de 40$. Geçerseniz ehliyetinizi 80$ daha ödeyerek alabilirsiniz.

  Merak edenler için; eşim direksiyon sınavında; el ile sinyal, otoparkta park etme, otoban sürüşü, arkayı kontrol etme, sağa sola dönüşlerden değerlendirilmiş ve memur, ucu ucuna geçebildiğini belirtmiş. Direksiyon sınavına YouTube'ta izlediği videolarla ve sınav öncesi Çağrı arkadaşımızın arabasıyla 1 saat pratik yaparak gitti...

  5 yıllık ehliyetini aldı, araba için acele etmemekle birlikte arabaya ihtiyaç duyulan bir iş bulduğunda almayı planlıyoruz. Halifax'ta çok iyi bir ulaşım zinciri olduğu için aciliyet hissetmiyoruz.

  Ben de internetten çalışma kitabını ezberliyorum, Christmas zamanına kadar sınavlara girmeyi planlıyorum. Umarım ben de ehliyetimi alabilirim.

  Sevgilerle
  Meltem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder