5 Ekim 2017 Perşembe

O zaman kimliklerimizi çıkartalım 🇨🇦


 İnanılır gibi değil, bugün 4 ekim, Kanada'da yazdan kalma bir hava var. Tshirtlerle geziyoruz 😍
Ee madem hava bu kadar güzel, gidelim ve kimliklerimizi çıkaralım.



 Bizim evimiz Halifax merkezde, kimliklerimizi çıkaracağımız yer; Dartmouth'ta, "Access Nova Scotia". Burası bildiğiniz küçük İstanbul 😂 2 tane asma köprüsü olan, en ünlü caddesi Karaköy'deki binaları andıran bir yapıda, hele Halifax-Dartmouth feribot seferine de binerseniz, tam da Kadıköy-Beşiktaş vapurunda hissedebilirsiniz... Atlantik olabilir ama İstanbulluların "ah bi Boğaz havası" söylemine ilaç gibi gelecektir.

 Eşimin okulu Dartmouth'ta, oğlumla otobüse atlayarak önce onun okuluna gittik. Burda sokağa çıkmak zaten başlı başına bir keyif, o kadar mutlu bir profil varki, sokakta enerji doluyorsunuz. 
Ee hava da bu kadar güzel olunca, içim iyice ısındı bu ilk günlerimizde...

 Kimliklerimizi çıkartmamız çok kısa sürdü. Burda hayat çok yavaş. Bizim gibi İstanbul kaosuna alışmış, her işi acilen olmalı diye deli gibi koşturan sabırsız insanlar için bu yavaş düzen can sıkıcı olabiliyor. Ancak access Nova Scotia'da yavaş hareket edildiğini düşünsek de içeride sıra bekleyen 10-15 kadar kişi için içerdeki 10 banko da full çalışıyordu. Ee biz devlet dairelerinde ve bankalarda çok alışığız 10 bankodan 3-5 inin açık olmasına, burda her bankoyu açık görünce şaşırdım. 😂😂

 Kimliklere, TC kimliklerinden farklı olarak; boy, göz rengi, ev adresi vs yazılıyor, kişi imzasını atıyor. Anında fotoğraf çekilerek orda teslim ediliyor.

 Kimliklerimizi aldığımıza göre, bu güneşin keyfini çıkarmak kaldı bize. Otobüsü çimenlere uzanarak beklemek de ayrı bi keyifli oldu feribot öncesi 😍
















    Bu da bizim 1. köprüye nazır feribot keyfimiz 😍




 Yeni kimliklerimizle yeni hayata yeniden "Merhaba " 🇨🇦🇨🇦🇨🇦

Sevgilerle;
Meltem


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder